woensdag 25 juli 2012

My life: Rijbewijs? Check!

Bron

"U bent geslaagd." Met die woorden, gevolgd door een glunderende blik van mijn vader, werd vanmorgen bevestigd waar ik zelf al eens aan durfde te twijfelen: ik kan rijden! Ik ben stiekem echt wel trots op mezelf, want leren rijden heeft me letterlijk bloed (oké, dat misschien nu net niet), zweet en tranen gekost. Zo reed ik zo'n anderhalf jaar geleden mijn auto perte totale doordat ik een bocht miste en in de gracht belandde (zo vreselijk eng!). "Ik kan al beter niet leren rijden" was ook telkens mijn reactie als ik hoorde over dodelijke auto-ongevallen. De auto en ik, wij waren geen goede vriendjes en ik was echt bang. 

Maar dat is nu veranderd. Vorige week reed ik voor het eerst alleen (iets wat ik na mijn rijlessen eigenlijk al zo'n half jaar mocht) en vandaag slaagde ik voor mijn praktisch rijexamen. Ik heb nu vertrouwen: ik kan het! Oké, autostrades durf ik nog niet en ver rijden zie ik dan ook nog niet meteen zitten, maar ik durf wel alleen in een auto stappen. En dat is al heel wat. Wat een overwinning, HOERA!


- Hebben jullie je rijbewijs al en rijden jullie graag? 17 reacties:

 1. Super gedaan Jolien! Blijven volhouden is de boodschap en dat is je fantastisch gelukt.
  Ik heb mijn rijbewijs nu al 4 jaar en rij heel graag! Nog maar pas naar Bordeaux gereden met mijn auto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik merk ook dat ik het rijden steeds leuker vind :)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met je rijbewijs! Ik heb 'm nog niet, heb er nog geen tijd voor gehad. Ik moet 'm zelf betalen en wil dan ook wel echt zeker weten dat ik echt tijd kan nemen om te leren rijden, en dat het niet ergens tussen door komt. Anders kan het nog wel eens een dure grap worden, en dat is de bedoeling niet. Wel heb ik mijn scooterrijbewijs, al bijna 3 jaar. Dus ik ben wel mobiel genoeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zeg! Ik heb hem in november twee jaar, maar ik rijd niet zoveel, omdat ik het niet zo leuk vind om te rijden. Maar goed dat ik dit lees, want ik moet binnenkort maar weer eens rijden, is te lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd, goed van je hoor... Veel plezier met je rijbewijs, dat je maar lekker veel mag rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Erg fijn om hem te hebben. Ik heb hem nu ruim 2 jaar maar rij eigenlijk bijna nooit auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd seg! Ik zit ongeveer met hetzelfde probleem, ik mag al een halfjaar alleen rijden maar heb dit ook pas sinds maandag gedaan ;p. Ik vind het ook echt ongelooflijk eng! Ik stel mijn rijexaam ook altijd maar uit :) Woeps

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb vanmorgen mijn laatste rijles gedaan en mag nu ook alleen rondcruisen met die geweldige L :D in september ga ik voor mijn examen!
  Ik vind autostrades juist makkelijker dan in centra rijden hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, iedereen zegt dat autostrades gemakkelijker zijn. Maar vooral het invoegen schrikt me af & de snelheid!

   Verwijderen
  2. Ja ik had dat in het begin ook! Maar het went ;)
   Neem anders iemand mee als je eens de autostrade op moet, dan heb je iemand die mee het verkeer in het oog kan houden!

   Verwijderen
 8. love that pic!!!
  http://www.trendsection.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb nu voor het eerst je blog bezocht, ziet er goed uit!

  Ik heb nu 10 jaar mijn rijbewijs (ja ben al oud ;) ) en vind het heerlijk om te rijden. Ervaring komt vanzelf wel, gewoon goed opletten en vooruit kijken. Nog nooit een boete gehad en 1x een ongeval.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd! Goed gedaan! En de rest gaat straks vanzelf joh, ik heb nu zo´n 7 jaar mijn rijbewijs en in het begin ontweek ik constant hellingen haha maar gewoon blijven proberen en dan komt het helemaal goed! Het echt rijden begint nu pas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah wat goed, gefeliciteerd! Ik vond rijden eerst eng, zeker met andere mensen in de auto. Want dan was ik verantwoordelijk. En hellingproeven, wat een hel! Gelukkig heb ik nu meer vertrouwen in mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Proficiat! Goed gedaan! xoxo

  http://mentrend.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...