maandag 15 oktober 2012

Quote Monday #1

Maandag is nooit echt een fijne dag. Het weekend is voorbij (boe-hoe) en dat betekent terug gaan werken (of voor sommigen weer naar school). Een positieve gedachte kan je dan wel gebruiken, niet? Daarom vanaf vandaag een nieuwe rubriek op mijn blog: Quote Monday. Elke maandag een inspirerende, happy quote om de week goed mee te beginnen!


Deze quote drukt precies het gevoel uit dat ik zaterdag had na het zien van de film The Broken Circle Breakdown. De film gaat over een koppel wiens dochtertje sterft aan kanker (heftige film, maar echt een aanrader!). Ik besefte plots dat er zoveel erge dingen gebeuren in de wereld en dat ik wat vaker dankbaar zou moeten zijn voor de dingen die ik heb. Want ook al slaat er eens iets tegen, eigenlijk mag ik niet klagen. Ik heb een fantastisch vriendje, toffe vriendinnen en een leuke familie. Daarnaast heb ik een fijne job, ben ik gezond en kan ik doen wat ik wil. Niets om over te klagen, lijkt me zo. Hoog tijd dus om wat minder te zeuren en wat meer stil te staan bij wat er wél goed gaat! Want ik ben heel dankbaar voor alle mooie dingen in mijn leven en de minder mooie neem ik er dan wel even bij.

- Fijne maandagavond nog!

12 reacties:

 1. Mooie quote en zeker waar! de film is denk ik niets voor mij, krijg al de bibbers als ik eraan denk... Zo ontroerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie qoute en inderdaad ook waar. Ik zou zo'n film echt niet kunnen kijken. Dan heeft de winkel niet genoeg zakdoekjes en ik zit vervolgens dagen met een rotgevoel.

  Maar we zouden inderdaad elke dag ergens dankbaar voor moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een mooie quote. Ik ben erg benieuwd naar de film, ondanks dat het zo'n huilfilm (denk ik) is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind maandagen juist leuk! In het weekend moet ik altijd werken en op maandag heb ik nog geen colleges, dus eigenlijk is de maandag soort van mijn weekend ;)
  En ik ben heel erg benieuwd naar de film, lijkt me erg mooi. Ik zet hem op mijn watchlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En gelijk heb je! Leuk idee trouwens elke maandag een positieve quote!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maandag is een goede dag voor inspirerende quotes, ik vind het een mooi voornemen :) En deze is zo waar ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal waar. We kijken vaker naar de dingen die we niet hebben dan de dingen die we wel hebben, terwijl het andersom moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great blog! Very inspirational!

  Wanna follow each other?
  http://mayasfashioncorner.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is echt een mooie quote... En het klopt helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...