donderdag 16 augustus 2012

Thursday Topic: Bestaat de ware?

Bron

Tijd voor een nieuwe rubriek op mijn blog! In 'Thursday Topic' wil ik graag jullie mening horen over dingen waar ik over nadenk. Het wordt geen wekelijks iets, maar het lijkt me gewoon leuk om af en toe eens te doen. Vandaag gaat het over "de ware", iets waar ik het afgelopen week nog met mijn vriend over had. Want bestaat dat wel, de ware? In die zin dat er echt maar 1 persoon rondloopt op deze aarde die perfect bij je past. Ik ben ontzettend gelukkig met mijn vriendje, maar zou ik dan niemand hebben gevonden als ik in een andere stad of ander land woonde? Ik leerde mijn vriend kennen toen ik in het vijfde middelbaar van school veranderde en we bij elkaar in de klas terecht kwamen. Maar wat als ik niet van school was veranderd? Had ik dan nu een andere leuke jongen leren kennen of was het gewoon meant to be dat ik hem tegenkwam? Ik ben persoonlijk geneigd het laatste te geloven. Het klinkt heel melig, maar ik kan me niet voorstellen dat er nog iemand is waarmee ik zo gelukkig zou kunnen zijn. Of is dat gewoon mijn romantische kant die boven komt?

- Wat denken jullie? Bestaat de ware en hebben jullie hem/haar al gevonden? 


15 reacties:

 1. Ja ik denk zeker dat de ware echt bestaat, heb een tijdje gedacht van niet... Maar als je na 2 jaar bij je grote liefde weg ben gegaan en toch weer terug komt bij degene is dat geen toeval maar ware liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geloof wel in de ware, maar ik denk ook zeker dat je ware liefde bij verschillende mensen kunt vinden. Ik vind het erg negatief om te denken dat er maar 1 is. Bij mijn vriend heb ik het gevoel dat hij de ware is, maar wat als we toch uit elkaar gaan? Dan betekent het dat ik nooit meer de ware liefde kan ervaren omdat ik die al heb gehad met iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'De ware' vind ik een beladen term, maar ik denk dat je bij meerdere mensen zo'n liefde kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof zeker in de ware en heb deze al gevonden. Ik geloof alleen ook dat er niet 1 ware is voor iemand, maar dat er zeker meerdere op de aardbodem lopen. Hetzelfde als op ieder potje past een deksel. Meerdere deksels.

  Leuke rubriek dit trouwens! Ben benieuwd naar de volgende...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk ook dat er verschillende 'waren' zijn. Al is het wel bizar dat ik mijn vriendje in Amerika heb ontmoet en dat ik hem een jaar later voor de zoveelste keer in Engeland ben om hem op te zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe weet je of iemand de ware is? Je bent zo verliefd en verzot op die ander dat je niet meer open staat voor iets anders. Wat uiteraard op dat (huidige) moment niet nodig is.

  Ik ben het met meerdere eens. Ik denk dat er meerdere mensen bij je passen. Ze zullen allemaal op een bepaalde manier iets toevoegen aan je leven waardoor je het idee hebt de ware gevonden te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk niet dat er maar één is, maar eerder verschillende. Ik denk er ook aan dat het niet zo maar kan want iedereen is verschillend toch? Iedereen moet in een relatie toegevingen doen naar elkaar toe want anders lukt het niet. Of de ene cijfert zich volledig weg voor de andere. Dat zie je tegenwoordig ook soms vind ik.
  Enkel het grootste probleem is iemand zoeken die je de kans wil geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel om te lezen. Ik denk dat er meerdere waren zijn. Want de kans dat je die enige ware tegenkomt is zoooo klein. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat de ware bestaat, maar ik de kans dat je die tegen komt is nihil. Denk ik. Of misschien beelden wij het ons in dat je de ware hebt gevonden. Want hoe kan je nou weten of er niet iets beters is. Lastig om te beslissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke blog (als ik dit al een keer heb gezegd: shame on me!). Ik weet eigenlijk geen antwoord op je vraag, dit omdat ik er nog niet mee bezig ben. Iets in mij zegt dat hij wel bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niemand is perfect, maar ik weet inderdaad wel zeker dat er ooit iemand komt die echt bij je past waar je je leven mee gaat delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk niet dat er maar 1 ware liefde op de wereld rondloopt. Dat lijkt me ook vrij lastig. Straks woont mijn ware liefde in verweggistan. Niet heel erg realistisch. Het kan wel. Maar ik denk dat je hier ook je ware liefde kunt vinden.

  Dus eigenlijk denk ik dat er gewoon meerdere rondlopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik geloof er wel in! Maar ik denk dat er maar héél weinig mensen het geluk hebben deze te vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik geloof daar wel in en zeker dan het meant to be was, dat is toch ook romantisch en mooi om te geloven? Ik heb mijn ware ook al gevonden, op internet... dus als dat er niet was geweest... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hmm met de jaren word ik steeds sceptischer over het idee van 'de ware', hoewel ik al 3.5 jaar zielsgelukkig ben met mijn vriend. Ik geloof niet dat ik mijn studie puur en alleen gekozen heb zodat ik mijn vriend zou ontmoeten. Al vind ik het wel een interessante gedachte.

  Ik denk dat je met een aantal mensen heel erg gelukkig kunt zijn, hoewel het er niet veel zijn. Je noemt namelijk wel bijzonder goed bij elkaar passen, en daarnaast ook nog eens gelijke ideeën hebben over het hebben van een relatie.. Lastig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...