zaterdag 26 januari 2013

TAG: Movies, movies, movies!

Deze tag zag ik op de blog van Tedje en omdat ik net als haar een echte filmliefhebber ben, besloot ik hem ook maar even in te vullen.

1. Als je even lekker wil huilen, welke film pak je dan?
Echt huilen doe ik nooit bij een film. Ik krijg soms wel tranen in mijn ogen of een krop in mijn keel, maar daar blijft het dan ook bij. Toch kan ik uren aangedaan zijn van een ontroerende film. Mijn favorieten? Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Now Is Good, My Sister's Keeper, Marley & Me, The Broken Circle Breakdown, Stepmom, en ga zo maar door.

2. Wat is je favoriete film uit alle films die je in je bezit hebt?
Ik koop nooit films op dvd, dus deze vraag kan ik niet beantwoorden. Ik heb een kast vol dvd-boxen van series, maar films heb ik dus niet.

3. Als je beste vrienden kon zijn met een karakter uit een film, wie zou dat dan zijn?
Dan ga ik voor Carrie Bradshaw. Wat zou ik graag een vriendin van haar zijn. En dan ook van de andere personages uit Sex and the City natuurlijk. Een glamoureus leventje in New York met een gigantische dressing en fantastische vriendinnen, daar teken ik voor.


4. Als je drie films zou mogen aanraden aan iemand, welke zouden dat dan zijn?
Dan ga ik eerst en vooral voor The Broken Circle Breakdown. Deze film heb ik twee keer in de cinema gezien en ook de tweede keer raakte hij me nog steeds diep. Het is een hele zware film over een koppel dat hun dochtertje verliest aan kanker, maar het is echt een aanrader. Daarnaast zou ik ook Pearl Harbor en Titanic aanraden, twee prachtige films.

5. Welk filmkarakter heeft het beste gevoel voor mode?
Hmm, da's een moeilijke. Als het hier over series zou gaan, ging ik meteen voor Serena of Blair uit Gossip Girl, maar in films let ik vaak minder op de outfits. Ik hou meestal wel van de outfits die de hoofdrolspeelsters dragen in dansfilms. Lekker nonchalant en comfy, I like that! 

6. Welke film heeft je het meest geïnspireerd?
Films die gaan over mensen die doodgaan, zetten me altijd aan het denken. Zo keek ik deze week Komt Een Vrouw Bij De Dokter en na het kijken van die film besefte ik dat ik echt moest genieten van het leven en dat ik me vaak veel te druk maak in nutteloze dingen.7. Welke film representeert het leven dat je eigenlijk zou willen lijden?
Zoals ik bij de derde vraag zei, ga ik voor de films van Sex and the City. Het leven van Carrie Bradshaw lijkt me echt heerlijk.

8. Welke film kun je steeds weer opnieuw kijken?
Ik heb eigenlijk geen favoriete film die ik steeds weer kijk. Er zijn heel veel films die ik meerdere keren heb gezien. Meestal eerst in de cinema en een tijd later nog eens thuis. Als kind heb ik wel ontelbare keren The Parent Trap gezien. Dat vond ik toen echt een geweldige film. Ik ben van plan hem snel nog eens te kijken!


9. Waar koop jij je films?
Nergens, want ik koop nooit films.

10. Als je een relatie zou kunnen beginnen met een karakter uit een film, wie zou dat zijn?
Goh, dat zijn er veel. Mannen worden dan ook vaak zo perfect voorgesteld in romantische komedies, haha! Als ik moet kiezen ga ik toch voor Noah uit The Notebook. De liefde die hij voelt voor zijn Allie spat gewoon van het scherm af. En hij blijft voor haar zorgen, ook als ze helemaal niet meer weet wie hij is.

- Zo, dat was 'm. Neem de tag gerust over als je wil! 12 reacties:

 1. Je antwoord op vraag 10 klopt voor mij ook :). Ik moet die film echt nog eens kijken!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Films waarbij er geliefden van iemand doodgaan vind ik altijd zo heftig, maar mooi. Bij series is Gossip Girl inderdaad een al top in de mode.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk, ik ga hem overnemen en je linken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke tag om te lezen! Veel films uit deze lijst heb ik (nog) niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te lezen! Veel onbekende films voor mij dus ga ze zeker op mijn lijstje zetten met welke films ik nog wil zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tag! Die film met Lindsay Lohan kan ik ook echt blijven kijken! Echt jeugdsentiment ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om te lezen: ik was weer een beetje op zoek naar leuke films om te kijken. En WOW: die foto van Lindsay Lohan, toen zag ze er nog hééél anders uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke tag! Ik kijk heel graag films, misschien neem ik hem wel over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen! Ik ga hem overnemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg leuke tag! Zelf moet ik ook altijd huilen wanneer ik Er komt een vrouw bij de dokter kijk, hij zet me altijd aan het denken ondanks dat ik hem al meerdere keren heb gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke tag! Ik huil echt heel snel bij films dus ik hoef er niet eens speciaal een te pakken. Bij de meeste huil ik wel hahaha

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...