Ik ben gek op pasta. Spaghetti bolognese staat bij ons dan ook wekelijks op het menu. Maar gisteren ging mijn mama eens voor iets anders: linguine met courgette en basilicumroom. Een receptje uit Libelle dat ze lichtjes had aangepast (zo werden de erwten uit het oorspronkelijke recept wijselijk geschrapt, yay!) en dat ik absoluut met jullie wilde delen, want: erg lekker!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 courgetten
2 eetlepels olijfolie
200 ml room
200 ml groentebouillon (=1 bouillonblokje)
1 bosje basilicum
30g boter
30g bloem
500 g linguine (of een andere pastasoort)
geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
.
Aan de slag
1. Snij de courgetten in blokjes en bak ze op een hevig vuur in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
2. Meng de room en de groentebouillon. Mix het bosje basilicum fijn met 5 eetlepels van dit mengsel.
3. Maak een roux van de boter en de bloem. Laat het goed heet worden, roer er de rest van het roommengsel bij en laat het koken.
4. Voeg er nu de basilicumpuree (zie stap 2) en de courgetteblokjes aan toe.
5. Kook 500g linguine.
6. Serveer met de saus en werk af met geraspte parmezaan (= verrukkelijk!)
Tip: je kan natuurlijk ook iets van vlees toevoegen aan deze pasta (bijvoorbeeld kip of stukjes kalfsvlees).
SMAKELIJK!
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenhttp://xcomemoda.blogspot.nl